Veloshow

Vlnr: Jack Theunissen, Ad Wijnands en Michel van Dijke.

iedere dinsdag en donderdag van 20:30 tot 21:15 uur.

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘄𝗶𝗲𝗹𝗲𝗿-𝘁𝗮𝗹𝗸𝘀𝗵𝗼𝘄 𝗩𝗘𝗟𝗢𝗦𝗛𝗢𝗪 𝗹𝗶𝘃𝗲 𝗼𝗽 𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸.
"𝙒𝙖𝙣𝙩 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙠𝙤𝙚𝙧𝙨 𝙡𝙪𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙"

Vanaf 5 mei is iedere dinsdagavond onze eigen wieler- talkshow "Veloshow" van 20:30 tot 21:15 uur live op Facebook groepspagina van WIELERBAAN GELEEN
En vanaf 4 juni ook op donderdag.

Vaste tafelheren zijn Ad Wijnands in Maastricht en Jack Theunissen in Hoensbroek.
Iedere uitzending zijn er nieuwe gasten.

* Nieuws uit het peloton
* Het verzetje - 1 minuut maximaal sprinten op rollen.
* Sur Place - Hier staan we even stil bij een belangrijk fietsvoorwerp.

Gasten:

1. Dinsdag 5 mei  - Steven Rooks

2. Dinsdag 12 mei - Peter Winnen

3. Dinsdag 19 mei - Frans Maassen

4. Dinsdag 26 mei - Patrick Strouken & Ronald van Engelshoven - Thema: 6 Daagse van Maastricht

5. Dinsdag 2 juni - Armand van Mulken (voormalig coureur en koersdirecteur)

Donderdag 4 juni - Milan van Wersch (Manager Limburg Cycling)

Dinsdag 9 juni - Hans Jansen (Sportfotograaf)

Donderdag 11 juni - Rini Wagtmans

Dinsdag 16 juni - Jos Alberts (ovb)

Donderdag 18 juni - Maas van Beek/ Atty Duijn - WUR Wielerbaan Geleen

Dinsdag 23 juni

Donderdag 25 juni

Dinsdag 30 juni

Donderdag 2 juli

Dinsdag 7 juli

Donderdag 9 juli

Dinsdag 14 juli

Donderdag 16 juli

Dinsdag 21 juli

ZOMERSTOP (3 weken)

Dinsdag 18 augustus

Donderdag 20 augustus

Dinsdag 25 augustus

Donderdag 27 augustus

02-06-2020 | aflevering 5 | met Armand van Mulken

26-05-2020 | aflevering 4 | Met Patrick Strouken en ronald van engelshoven | 6daagse van maastricht

19-05-2020 | Aflevering 3 | met Frans Maassen

12-05-2020 | aflevering 2 | met Peter Winnen

05-05-2020 | Aflevering 1 | met Steven Rooks

WIELERBAAN SPREKERSTRIBUNE  8

AD WIJNANDS "LEEF JE DROOM"

Voormalig profwielrenner en jeugd trainer geeft een openhartige presentatie over zijn wielercarrière en zijn strijd tegen kanker. Dit wordt gehouden in de entree van Helwig Timmerfabriek in Geleen.

WIELERBAAN SPREKERSTRIBUNE  7

"EEN AVOND DAMENPARK"

WIELERBAAN SPREKERSTRIBUNE 6

Donderdagavond vond in Laco Glanerbrook een thema-avond plaats over de stand van zaken en de toekomst van het jeugdwielrennen in Nederland.

De avond werd georganiseerd door Wielerbaan Geleen in samenwerking met de KNWU.

Plezier en continuïteit

Onder andere voormalig profwielrenner en huidig jeugdtrainer Ad Wijnands gaf in zijn presentatie zijn visie op het jeugdwielrennen in Nederland. Hij stond stil bij het belang van laagdrempelig beginnen met de wielersport. Je moet de jeugd enthousiasmeren en starten zonder veel (psychische en sportieve) druk. Dit kan door letterlijk in een weiland een parcours te maken waarbij techniek en plezier met elkaar gecombineerd worden. Kritische succesfactor is dat de kinderen telkens op een vast tijdstip de mogelijkheid moeten krijgen om de (nieuwe) hobby uit te kunnen oefenen.

Volgens Wijnands moet er geen prestatiedruk worden opgelegd, want de jonge kinderen moeten al veel te veel en te vaak presteren. Daarom is het belangrijk dat bij het beginnen met een sport het plezier de boventoon voert. Plezier en continuïteit, waarbij volgens Ad oud-renners met hun verhalen over de overwinning van een etappe of wedstrijd op scholen bijvoorbeeld de kinderen enthousiast moeten maken en daarna ook de spil van de oefeningen kunnen zijn.

Zodra de jeugd de fase van het spelelement ontgroeid is kan een keuze gemaakt worden voor een vereniging waar onder goede begeleiding en training gewerkt wordt aan de sportieve kanten van het wielrennen.

Samenwerking en eenvoud

Ook Jack Theunissen, consul van de KNWU, hield een presentatie over het belang van het jeugdwielrennen. Er zijn te weinig wedstrijden voor de jeugd en er moet aandacht zijn voor het feit dat er niet nog meer wedstrijden wegvallen.

Om het tij te keren moet er volgens hem een breder draagvlak komen voor het organiseren van wedstrijden voor de jeugd. Theunissen denkt daarbij aan een samenwerkingsmodel van verenigingen en organisaties om te voorkomen dat niet altijd dezelfde mensen de ‘kar moeten trekken’ of langs de weg moeten staan.

Een jeugdwedstrijd die uitblinkt in eenvoud is goed genoeg om de jeugd te laten fietsen, dit is immers wat de jeugd wil.

Krachten bundelen

Ook Milan Van Wersch van het Huis voor de Sport zat op die lijn. Krachten moeten worden gebundeld in een organisatie die een zes- tot tiental wedstrijden door de hele provincie moet gaan organiseren. Daarbij moeten een uniforme aanpak, communicatie en sponsorwerving ervoor zorgen dat jeugd met plezier aan een competitie gaat deelnemen. Dat kan uiteindelijk uitmonden in een (Limburgs)kampioenschap.

Het wiel laten rollen nu de band eromheen zit

De discussie die op de verschillende presentaties volgde was constructief, er werden voldoende ideeën aangedragen en vervolgacties aangekondigd. Milan Van Wersch en Jack Theunissen gaan gezamenlijk presentaties over het thema houden voor alle verenigingen en organisaties in Limburg. Daarvoor worden op korte termijn de uitnodigingen verstuurd.

WIELERBAAN SPREKERSTRIBUNE 5

MANNEN VAN DE TOUR VAN '80

Presentatie John van Ierland

Gasten Joop Zoetemelk, Johan van der Velde, Ad Wijnands, Jan Krekels en Tonny Strouken.

WIELERBAAN SPREKERSTRIBUNE 4: "                    AD WIJNANDS "LEEF JE DROOM"

Wielerbaan Geleen Sprekers Tribune 3: GERT JAKOBS - "MEESTERKNECHT"

Wielerbaan Geleen Sprekerstribune 2

Wielerbaan Geleen Sprekers Tribune 1