LACO ICE SKATE CUP

Er is behoefte aan laagdrempelige schaatswedstrijden waar iedereen aan kan deelnemen zonder ver te hoeven reizen. Nu moeten schaatsers uitwijken naar Eindhoven, Tilburg en Breda. Voor de jongste schaatsers vaak een te hoge drempel. Deze competitie is geschikt voor junioren 13 t/m 18 jaar ,wedstrijdrijders en recreanten. Bedoeling is om jong en oud meer op het ijs te krijgen.

Wedstrijd kalender:

Einde 21:30 uur

Donderdag 1 november 2018
Donderdag 29 november 2018
Donderdag 13 december 2018
Donderdag 3 januari 2019
Donderdag 17 januari 2019
Donderdag 7 februari 2019
Donderdag 21 februari 2019
Donderdag 7 maart 2019 (Finale)

Data is onder voorbehoud.

01-11-2018 - LACO ICE SKATE CUP 2018-2019.

OTTO PISTERS WINT MET OVERMACHT 1e RIT.

MANNEN 40-
1. Otto Pisters
2. Maurits Kooyman
3. Daniel Kooyman
4. Kevin Martins
5. Christian Maus

MANNEN 40+
1. Bart Kooyman
2. Jan de Koning
3. Mc Mullen ( Nieuw Zeeland)
4. George Scheltus
5. Dietmar Heidingsfeld

VROUWEN
1. Diana Petit
2. Jip Spel
3. Ella Leurink
4. Elize Rietveld
5. Christel Jaccot
6. Esther Bakker

JEUGD MEIDEN:
1. Elize Rietveld

JEUGD JONGENS:
1. Lucas Vanhommerig

LACO ICE SKATE CUP 2018-2019
Algemeen klassement na rit 1.

MANNEN 40-

JEUGD JONGENS
1 Lucas Vanhommerig 2

Puntentelling:
Bij elke categorie krijgt de nummer 1=8 punten, 2=6, 3=5 , 4=4 en 5=3 punten.
Rest van de deelnemers krijgt 2 punten.
Ritwinnaar krijgt dus 1 punt extra.

20:20u MASS START COMPETITIE voor Junioren 13 t/m 18 jaar.

Daarna zal de Marathon voor schaatsers mannen vrouwen 40- en 40+ starten.

Inschrijving vanaf 19:45 u bij de jurywagen.

Deelname volw. = 5 Euro

Deelname jeugd = 2 Euro

Deelnemers tekenen zelf en gaan akkoord met AVG en eigen risico.

Deelnemers die mogen zelf een beennummer meenemen. Er zijn ook nummers beschikbaar bij de inschrijving. Nummers a.u.b. op rechterbeen plaatsen.

Deelname aan onze schaats activiteiten vindt plaats voor eigen risico. Stichting Wielerbaan Geleen en Laco Glanerbrook kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, schade, diefstallen en andere calamiteiten.

Doormiddel van inschrijving geeft de deelnemer aan hiermee akkoord te gaan

CONCEPT MASS START JEUGD:
- De competitie bestaat dit seizoen uit 4 wedstrijden en een finalewedstrijd.
- Tijdens de Mass start zullen de meisjes en jongens in gezamenlijk starten.

- Er zal aan het einde van de Mass start per categorie een apart klassement worden opgemaakt.
- Tijdens de Mass start zal bij de finishlijn het aantal te rijden ronden te zien zijn.
- De eerste ronde van de Mass start is een loze ronde. Deze ronde wordt niet
meegeteld bij het totaal aantal te verrijden ronden. Bij de doorkomst na de loze ronde klinkt de bel is de wedstrijd gestart.
- Aantal ronden: eerste wedstrijd 8 daarna resp. 10 / 12 / 14 en tijdens de finalewedstrijd 16.

MARATHON:

Start is op startstreep 500m.

1e ronde is ‘en groupe’, de klassementsleider rijdt de eerste hele ronde rustig op kop
Als er tijdens deze eerste ronde een val plaats vindt, waarbij een groot deel van het peloton is betrokken dan zal de wedstrijd worden geneutraliseerd door een fluitsignaal en rode vlag daarna zal de wedstrijd onmiddellijk opnieuw worden gestart.
Het aftellen begint bij de tweede keer dat de deelnemers de finishlijn kruisen. Vanaf dat moment mogen de deelnemers versnellen om een betere positie te krijgen.
Halverwege de wedstrijd zal er één tussensprint zijn, waarbij de eerste 3 deelnemers punten krijgen. (Hoe geven we dit aan? Bel ronde bord….)
Er wordt gebeld wanneer de laatste ronde is ingegaan, als de eerste deelnemer van de kopgroep de finishlijn passeert. Moet dit niet laatste 5 zijn?
Hinderen van andere deelnemers, bijvoorbeeld wanneer dit de oorzaak is van een val van de deelnemer, leidt dit tot diskwalificatie.
Finish op de normale 500m finish plek.
Gedubbelde schaatsers begeven zich in de wedstrijd naar het buitenste gedeelte van de baan.
Dichte helmen zijn verplicht- 20 stuks in voorraad bij Laco.

KLASSEMENT:
Bij een gelijke stand in het Mass start klassement geldt de hoogst behaalde klassering in een wedstrijd. Indien dit geen uitsluitsel geeft, geldt de hoogste klassering bij de laatst verreden wedstrijd.
Indien een deelnemer is gedubbeld door het peloton van zijn/haar eigen geslacht dient de deelnemer de Mass start uit te rijden om geklasseerd te worden. De deelnemer dient wel rekening te houden met de andere deelnemers in de baan.

Huldiging op ere- podium na wedstrijd.

Voor de volwassenen van start gaan is er de huldiging voor de jeugd.

Marathon winnaars

1.     Mannen 40-, 1. Mannen 40+, 1. Vrouwen krijgen bloemen